NORDEN ansætter ny tørlastchef og styrker Executive Management

25/06/2012

NORDEN har i dag ansat Ejner Bonderup som ny chef for Tørlastafdelingen og Executive Vice President (koncerndirektør). Ejner Bonderup er 46 år og har 24 års erfaring fra tørlastshipping. Ejner Bonderup har siden 2009 været chef for tørlastforretningen i rederiet J. Lauritzen A/S, hvor han sammenlagt har arbejdet 24 år både i Danmark, Japan, Australien og USA. Ejner Bonderup er shippinguddannet, Akademiøkonom fra Niels Brock Handelsakademi i København og har desuden gennemgået lederuddannelser på såvel IESE Business School og IMD. Ejner Bonderup tiltræder, når det er muligt i henhold til forpligtelserne i sin nuværende ansættelse.

Samtidig med ansættelsen af Ejner Bonderup har bestyrelsen besluttet at styrke NORDENs Executive Management med yderligere to medlemmer:

Lars Bagge Christensen udnævnes til Executive Vice President (koncerndirektør) med ansvar for Rederiets tankaktivitet med en flåde på 45 skibe, hvoraf 21 er ejede af NORDEN. Lars Bagge Christensen er 49 år. Han kom til NORDEN i 1993 og har siden 1999 været Senior Vice President med ansvar for Tankafdelingen. Lars Bagge Christensen har tidligere arbejdet for A. P. Møller-Mærsk, hvor han også er shippinguddannet. Desuden har han gennemgået lederuddannelser på INSEAD og Wharton Business School.

Martin Badsted udnævnes ligeledes til Executive Vice President (koncerndirektør) med ansvar for Corporate Secretariat, der står for markedsanalyse, investor relations, risikostyring, strategi- og forretningsudvikling samt andre tværgående processer. Martin Badsted er 39 år og cand.merc. i international business fra Copenhagen Business School samt sprogofficer. Han kom til NORDEN i 2005 og har siden 2008 været Senior Vice President med ansvar for Corporate Secretariat. Martin Badsted har tidligere været ansat i corporate finance afdelingerne hos Carnegie Bank og KPMG.

Jeg er glad for, at få Ejner Bonderup ombord som ny tørlastchef. Med sin store erfaring og profil er Ejner en ideel kandidat for NORDEN. Med hans tiltræden og den yderligere styrkelse af Executive Management, som vi gennemfører i dag, har NORDEN det helt rigtige hold til at gennemføre vores vækststrategi og udbygge NORDENs position som kundernes foretrukne partner i tørlast- og tankmarkedet,” siger bestyrelsesformand Mogens Hugo.

Direktionen i NORDEN består herefter af CEO Carsten Mortensen, CFO Michael Tønnes Jørgensen, EVP Lars Bagge Christensen og EVP Martin Badsted, indtil det tidspunkt hvor Ejner Bonderup også indtræder i direktionen.

 

Selskabsmeddelelse nr. 13