NORDEN kontraherer 4 ECO produkttankskibe

31/05/2011

Rederiet overtager nybygningskontrakter ved koreanske STX og optimerer skibene

NORDEN har bestilt 4 MR produkttankskibe ved det koreanske værft STX Offshore & Shipbuilding Co., Ltd. Skibene med en lasteevne på 49.600 tdw. leveres efter planen i 1. og 2. kvartal 2013. NORDEN har option på yderligere 2 skibe fra værftet.

Skibene udstyres med en elektronisk hovedmotor samt andet udstyr og systemer, som samlet ventes at forbedre skibenes brændstofeffektivitet med godt 15% og reducere CO2-emissionerne tilsvarende. Forbedringerne vil betyde, at skibene ved almindelig fart forbrænder 4 tons mindre brændstof om dagen. I forhold til NORDENs seneste nykontraheringer fra 2007 er der tale om en 25% reduktion af brændstofforbrug og CO2-emissioner.

Kontraheringen er et led i NORDENs strategi om at udvide flåden af egne produkttankskibe ved at købe eller kontrahere kvalitetsskibe til fordelagtige priser. Investeringerne ventes at give attraktive afkast i takt med, at fragtrater og aktivpriser normaliseres, ligesom en større egenflåde giver stordriftsfordele og gør det lettere for NORDEN at opfylde olieselskabernes skærpede krav til kvalitet og sikkerhed på skibene.

 

Selskabsmeddelelse nr. 27