NORDEN justerer forventningerne til årets resultat

24/10/2019

NORDEN justerer forventningerne til det justerede årsresultat* til USD 10 til 45 mio. – mod tidligere USD 25 til 60 mio. Justeringen skyldes primært en beregningsfejl, som er blevet identificeret i forbindelse med opdateringen af estimater til Q3 rapporten. Fejlen, som påvirkede estimaterne med omkring USD 15 mio., er relateret til IFRS 16-relaterede justeringer til det forventede dækningsbidrag i Tank-segmentet. Der er ingen indvirkning på tidligere offentliggjorte resultater.

 

Dry Operator

På baggrund af et foreløbigt resultat i 3. kvartal på USD 3 mio. og forventninger om en stærk afslutning på året, hæves forventningerne til det justerede årsresultat til USD 5 til 20 mio. (tidligere USD 0 til 10 mio.).

 

Dry Owner

Med et foreløbigt resultat på USD 2 mio. i  3. kvartal fastholdes forventningerne til et justeret årsresultat på USD -5 til 5 mio., da høj afdækning reducerer markedsraternes indflydelse på resten af året.

 

Tank

Selv om spotraterne for MR og Handysize tanksskibe er blevet styrket de seneste dage, har de været svagere end forventet i tredje kvartal og begyndelsen af fjerde kvartal. På den baggrund og inklusive effekten af beregningsfejlen sænkes forventningerne til det justerede årsresultat for Tank til et interval på mellem USD 10 til 20 mio. (tidligere USD 30 til 45 mio.). NORDEN forventer fortsat, at IMO 2020 reguleringen vil styrke produkttankmarkedet i resten af 2019 og i 2020.

*Det justerede årsesultat er udregnet som “Resultatet for perioden” justeret for “Resultatet for salg af skibe m.v.”.

 

Selskabsmeddelelse nr. 15